© GLORIA

BE 836533839

© GLORIA

Veerstraat 8

9800 Sint-Martens-Leerne

BELGIE

+32/(0)473 823 297

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Is dit het leven waar ik vroeger van droomde?

January 15, 2016

 

Neen,dit is niet het leven waarvan ik vroeger droomde! Ik had nooit gedacht om gescheiden te zijn, ik had nooit gedacht een ‘nieuw’ gezin te vormen waar ik voor 2 extra kinderen van mijn man zou zorgen; een man die theoretisch zelf mijn man niet is daar we niet getrouwd zijn, ik had nooit gedacht dat ik ooit mijn eigen kind zou moeten ‘delen’ in het weekend met haar papa, ik had nooit gedacht door omstandigheden professioneel op hetzelfde punt te staan dan 20jaar geleden, enzovoort…Maar wil dat dan zeggen dat ik niet tevreden ben met de gang van zaken en mijn leven? Neen verre van!We starten ons leven vol hoop, ambitie en ideeën die gebaseerd zijn op enkel theorie en een ‘ik-zie-het-zo’ instelling. Dan start het leven echt. Er worden een heleboel zaken op ons pad gegooid die we niet hadden verwacht maar waar we toch iets mee moeten doen, goed of slecht.  We leren met vallen en opstaan, en hebben dan de keuze: ofwel doen we iets met onze ervaringen, ofwel klampen we ons krampachtig vast aan ons ideaalbeeld van ons toekomstig leven en proberen dat erdoor te duwen tegen wil en dank.Het is zoals bij het koken: Je begint met een idee van wat je wil maken, je zoekt het op in een boek, kijkt wat op internet en denkt na over wat je al weet van anderen over dat recept of vraagt wat rond. En dan ga je aan de slag.. en besef je halverwege dat je één of meer ingrediënt(en) mist of dat hetgene je in huis hebt niet het juiste is of dat het al rot is :)  .. dan heb je 2 keuzes, ofwel volg je het recept op de letter verder ofwel ga je voort met de theorie uit je boek en met de ingrediënten die je voorhanden hebt en stuur je bij volgens jouw gevoel… Bij optie 2 zal er iets uit jouw kookpotten verschijnen dat je initieel niet in jouw hoofd had maar dat wel heel goed kan zijn, misschien zelf meer naar jouw smaak dan het oorspronkelijke recept. Indien je toch dat recept krampachtig hebt gevolgd met andere ingrediënten of maar de helft ervan is de kans groot dat alles mislukt.Bij het leven is het net zo vind ik … Aangezien mijn huwelijk niet slaagde probeerde ik mijn echtscheiding te doen slagen in de mate van het mogelijke, en ja, we zijn (bijna) beste vrienden. Aangezien ik een medische tegenvaller had, is het tot één kind gebleven, en probeer ik het delen van het hoedrecht met haar papa als wat extra tijd voor mezelf te zien, dat heb ik echt moeten leren.  Het stiefmama zijn is ook nog een les voor elke dag; wel geven alsof het de jouwe zijn maar zeker niks terug verwachten want het is jouw kind niet, dus kan en mag je niks verwachten, right? Hoeveel keer heb ik tijdens coachingsessies niet gehoord: “ik had dit niet verwacht; ik had het anders gewild, ik had het me anders ingebeeld, ik ben teleurgesteld…”Waar ik naartoe wil concludeert zich in een zinnetje die ik tijdens een reisje nog eens tegenkwam en waar we best af en toe eens aan denken: EXPECT nothing, APPRECIATE everything!Mijn leven is misschien niet wat ik ervan verwachtte, maar ik ben door al die ervaringen ook niet de persoon geworden die ik verwachtte. Ik sta verder dan ik ooit had durven dromen. En daar ben ik dankbaar voor. 

Lees meer: http://www.lets-get-coached.be/news/is-dit-het-leven-waar-ik-vroeger-van-droomde/

Share on Facebook