© GLORIA

BE 836533839

© GLORIA

Veerstraat 8

9800 Sint-Martens-Leerne

BELGIE

+32/(0)473 823 297

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Het narcistische gezin: als ouders enkel van zichzelf houden

June 29, 2018

 

We komen allemaal tijdens ons leven in aanraking met moeilijke mensen. Het verschil onderkennen tussen wat normale moeilijke eigenschappen en wat tekenen van een persoonlijkheidsstoornis zijn, is dan ook niet altijd even gemakkelijk. Het is echter wel belangrijk om dat te kunnen doen. Om zelf succesvol nieuwe relaties aan te gaan en bestaande relaties te kunnen voortzetten op een gezonde manier.

 

Als je bent opgevoed door één of zelfs twee narcistische ouders, is je geleerd dat de narcist altijd gelijk heeft en jij nooit. Dit leidt ertoe dat je gaat twijfelen aan je eigen beoordelingsvermogen. En waarschijnlijk het gevoel hebt dat je het nooit goed genoeg kan doen. Maar ook dat je nooit hebt ingezien dat dit geen normale gevoelens zijn om te ervaren tijdens je jeugd maar dat deze voortkomen uit gedragingen, die symptomatisch zijn voor een persoonlijkheidsstoornis. Want een narcistische ouder is niet echt in staat tot houden van kinderen, zo'n ouder houdt alleen van wat een kind voor hem of haar kan betekenen.

 

Wat is een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Narcisme wordt meestal gezien als een zelfzuchtige attitude en gedrag, waarbij er weinig tot geen e