© GLORIA

BE 836533839

© GLORIA

Veerstraat 8

9800 Sint-Martens-Leerne

BELGIE

+32/(0)473 823 297

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Is negeren de nieuwe NEE?

June 29, 2018

 

We leven in tijden waar onze telefoon quasi vergroeid is met onze arm, waar we sneller iets aan onze computer vragen dan aan een vriend, en waar we troost zoeken op onze ipad in plaats van in een gesprek.

Ik vraag me al lang af en ben blijkbaar niet alleen; maar hoe komt het dat indien we zoveel bezig zijn met al die technologieën, dat we niet meer antwoorden op 30% van onze emails (reclame niet inbegrepen natuurlijk)? Hoe komt het dat mensen afspraken via sociale media bevestigen, en dan gewoon niet gaan, zo zonder nog iets te laten weten? Hoe komt het dat een ‘gesprek ‘ via sociale media plots wordt gestopt (midden in de zin) en nooit verder wordt afgemaakt… raar vind ik dat. Maar vooral zeer onaangenaam. Zulke zaken geven ons toch geen goed gevoel? Frustratie en het gevoel genegeerd te worden werden bij een studie hierover het meest ervaren. Is dat wat we willen?

Ik alleszins niet. We geraken op deze manier meer en meer vervreemd en gefrustreerd van elkaar maar vooral van onszelf.  Je weet, de eenzaamheid stijgt jaar na jaar, burn-out is echt niet uitzonderlijk in iemands carrière en er zijn nog nooit zoveel singles geweest die op zoek zijn naar een partner. Zou het kunnen dat we elkaars echte gevoelens negeren? 

We broeden zinnen, woorden, emoties uit, delen die met de wereld via sociale media,