© GLORIA

BE 836533839

© GLORIA

Veerstraat 8

9800 Sint-Martens-Leerne

BELGIE

+32/(0)473 823 297

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen.

June 29, 2018

 

Dagelijks kom ik in aanraking met tal van vrouwen met de meest uiteenlopende levensverhalen en met de meest diverse achtergronden. Doch met één gemeenschappelijke noemer; ze durven zich kwetsbaar opstellen en hun schild even aan mijn voordeur laten staan om met mij hun verhaal te delen. 

Heel vereerd voel ik mij telkens weer, om in alle rust en zonder vooroordelen, even te mogen meestappen met deze vrouwen in hun traject.

In het opvoedingspakketje dat ik meekreeg van thuis, werd kwetsbaarheid vaak gelijk gesteld aan zwakte en dus gemeden als de pest. Niet plooien, blijven rechtstaan, doordoen. Altijd! Hoe onnatuurlijk dit vaak ook aanvoelde. 

Met vallen en opstaan heb ik  ondertussen geleerd mij van mijn schild los te maken en af-en-toe aan de kant te zetten om vervolgens beter te kunnen strijden wanneer dit nodig is. Met vallen en opstaan heb ik eerst de foute en erna de juiste mensen leren vertrouwen. Ik ben beide even dankbaar. Want om de kracht van het anker te voelen, moet men de storm trotseren. En zo geschiedde.  

Ondertussen heb ik ook geleerd dat je heel sterk moet zijn om jouw kwetsbaarheid te willen en kunnen delen en dat net het blijven dragen van dat masker getuigt van zwakte.

Ik besef hoe graag ik doe wat ik doe en er nog goed in ben ook. En dat heb ik mede te danken aan de kracht van mijn kwetsbaarheid. 

Share on Facebook